Pop of color

Naziv projekta
Opis projekta

Interijer kroz koji smo protkali mnoštvo vedrih boja i dali mu posebnu energiju koja se osjeti već od samog ulaznog hodnik. Prostor je oslobođen od previše dekorativnih elemenata, ali u isto vrijeme kroz bojom akcentirane elemente ulijeva osjećaj radosti i razigranosti. Cijeli apartman podsjeća na živopisno slikarsko plato u smirujućim tonovima koji se prelijevaju iz modro zelene, preko pastelnih zelenih i plavih elemenata, preko intenzivne žute do jednostavne bijele boje. Dodatni kontrast između boja postignut je različitim tretmanom finalnog tretmana laka od visokog sjaja do mat obrade.

Već na samom ulazu u stan pojavljuje se plavi detalj u vidu otvorene police, a u sljedećem momentu Vas dočeka dnevna soba koja zrači pozitivnošću i kreativnošću, što je bio početni motiv vlasnika za oblikovanje stana koji će se koristiti za izdavanje.

Za dnevni boravak smo iskoristili već postojeće sofe vlasnika u dvije različite boje te ih ukrasili sa jastucima koji prate šemu i boje priručne biblioteke koja će se vremenom napuniti knjigama i ukrasima u sjećanje na razne živote koji će se tu odvijati. Uz sami balkon smjestio se i mali radni kutak, koji je upotpunjen zidnim satom identične boje kojom je lakirana tv komoda pored koje se nalazi. Naravno, u plavoj zidnoj polici su se morali naći samo plavi registratori.

Spavaća soba kao mjesto odmora obojena je u neutralnoj nijasni svijetlo zelene boje koja djeluje umirujuće. Posebna pažnja posvećena je dizajnu jednog od noćnih ormarića koji u sebi ima integrisan crni metalni stalak za kačenje odjeće- kao praktičan dodatak za garderobu koja treba biti na dohvat ruke. Jednostavne slike na zidu crnog okvira i mala metalna žičana lampa suptilno prate estetiku noćnog ormarića i upotpunjuju vizuelni identitet sobe.

Kuhinja je mala, ali dovoljno praktično riješena za potrebe izdavanja sa intenzivnom modro zelenom bojom visećih elemenata, sa kojom se slaže i trpezarijski luster. Za posebno vesele obroke i druženja uz kulinarske specijalitete odlučili smo se za vedru žutu boju stolice. Primijetili smo i divan detalj žutih salveta kojima je vlasnik u potpunosti zaokružio svoju veselu priču opremanja ovog stana koji na divan način pokazuje kako malo stvari koje su pažljivo birane mogu dati poseban doživljaj prostora.

Kontakt

Adresa

Kranjčevićeva 21 71000 Sarajevo, BiH

Telefon

+387 (0) 33 666-365
+387 (0) 33 666-365

Email

info@casamia.ba

Upit za proizvod: Pop of color

Kako bi dobili više informacija vezanih za ovaj proizvod, molimo vas da popunit formu koja se nalazi ispod. Nakon popunjavanja i slanja forme u najkraćem roku će vas kontaktirati neko od naših uposlenika.

Kontakt forma